Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japo?sku w cie?cie nale?nikowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 1 kg
olej
Ciasto nale?nikowe:
m?ka 1 szklanka
jajko 1
mleko 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japo?sku w cie?cie nale?nikowym

Farsz:
cebule 2
ogórki konserwowe 1 s?oiczek
papryki konserwowe 1 s?oiczek
Zalewa:
woda 2 szklanki
olej 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 1 s?oiczek
cukier 2 ?y?ki
ocet 4 ?y?ki
sól
Przygotowa? ciasto nale?nikowe: jajko ubi?, doda? m?k?, mleko i veget?. Wszystko zmiksowa? na ciasto, które powinno by? g?stsze od tradycyjnego ciasta nale?nikowego. Filety rybne obtoczy? w cie?cie, a nast?pnie usma?y? na oleju na z?oty kolor z ka?dej strony. Zrobi? farsz warzywny: cebule, ogórki konserwowe i papryki pokroi? w kostk? i wymiesza?. Nast?pnie w wysmarowanym t?uszczem naczyniu ?aroodpornym uk?ada? warstwami: usma?one kawa?ki ryb, farsz warzywny, ponownie ryb? i farsz. Przygotowa? zalew?: wod?, olej, przecier pomidorowy, cukier, ocet i sól wymiesza? w garnku, po czym zagotowa?. Gor?c? zalew? pola? ryb? z farszem. Gdy zalewa ostygnie, naczynie ?aroodporne wstawi? do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak