Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijane filety z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
ser gouda 15 dag
pietruszka 0,5 natki
mas?o 4 ?y?ki
czosnek 1 z?bek
sól
pieprz
jajko 1 szt
bu?ka tarta

Przepis i sposób przygotowania na: zawijane filety z kurczaka

Filet kroimy na p?aty, tak aby mo?na by?o po rozbiciu zawin?c w nie farsz. Tak pokrojone filety przyprawiamy tymiankiem sol? i pieprzem, delikatnie rozbijamy.
Ser kroimy w paski.
Mas?o- mi?kkie mieszamy z posiekan? drobno pietruszk?.

Na ka?dy p?at fileta k?adziemy 2 paski sera oraz ?y?eczk? mas?a wymieszanego z pietruszk?, zwijamy. Moczymy w rozm?conym jajku i nastepnie obtaczamy w bu?ce tartej. Tak przygotowane zawijasy sma?ymy w oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 30.04.2012 09:41
pycha
mariel78 29.04.2012 15:29
smaczne
Ela15 07.02.2012 14:34
też takie robię, są super
KAROLA 01.02.2012 22:54
ja dodałam więcej masła, i jak się go kroi to ono tak fajnie wypływa:) super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak