Sposób przygotowania

Przygotowa? farsz: kasz? ugotowa? wg przepisu na opakowaniu. Cebul? obra?, pokroi? w drobn? kostk?. Na patelni rozgrza? olej i podsma?y? na nim cebul?. Soczewic? ugotowa? w osolonej wodzie, po czym po??czy? z kasz? i cebul?. Doda? surowe mi?so mielone i zmia?d?ony czosnek. Ca?o?? dobrze wymiesza?, doprawi? sol? i pieprzem. Kapust? sparzy?, oddzieli? li?cie. Na ka?dy wy?o?y? farsz, po czym zwin??, tworz?c go??bek. Na dnie du?ego garnka umie?ci? talerz. Na niego wy?o?y? zwini?te go??bki. Do garnka wla? szklank? wody. Na wierzchu szczelnie u?o?y? li?cie kapusty, przykry? pokrywk?. Gotowa? na ma?ym ogniu ok. 2 godzin, od czasu doda czasu podlewaj?c wod?. Serwowa? na gor?co.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !