Sposób przygotowania

?ó?tka utrze? z cukrem do bia?o?ci, doda? przesian? m?k? i wymiesza?. Doda? s?odk? ?mietank?, rozpuszczone mas?o (lub olej) oraz skórk? z cytryny (skórk? mo?na zast?pi? 3 kroplami olejku cytrynowego). Dok?adnie wymiesza? aby nie pozosta?y grudki z m?ki. Z bia?ek ubi? pian? po??czy? z ciastem delikatnie mieszaj?c. Sma?y? na rozgrzanym ma?le (lub innym t?uszczu). Najlepiej mie? dwie patelnie tej samej wielko?ci i drug? stron? sma?y? na drugiej patelni. Nale?y przy?o?y? patelni? do pierwszej i ca?o?? odwróci?, wówczas ?atwiej jest odwróci? nale?nika nie uszkadzaj?c go.
Posypa? cukrem, posmarowa? konfitur? lub pola? ?mietan? wg. gustu i ze smakiem zje??.
Smacznego!

porcja na oko?o 12 szt

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    M-W

    akurat dzisiaj robi?am na kolacj? nale?niki i skorzysta?am z tego przepisu, jako farsz da?am konfitur? brzoskiwiow?, domownicy si? zajadali
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    mmm pychotka :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna receptura
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    muszą być pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    intrygująca ta nuta cytrynki;) fajny pomysł na wyrazistość
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawy dodatek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !