Sposób przygotowania

Bia?ka ubi?, doda? cukier i ubija?, a? si? rozpu?ci. Doda? reszt? sk?adników i chwil? miksowa? do po?aczenia sk??dników. Blach? wy?o?y? papierem do pieczenia, wyla? ciasto i piec w temp. 200 st ok 15-17 min. Jeszcze gor?cy wyj?? na ?ciereczk? i zwin??. Ostudzi?
1,5 szklanki soku zagotowa?, w reszcie rozpu?ci? m?ki i doda? do gotuj?cego si? soku. Ostudzi?.
Zwini?ty biszkopt delikatnie rozwin??, posmarowa? mas?, po?o?y? odrobin? d?emu z czarnej porzeczki i zwin??. Udekorowa? wg uznania (polewa, cukier puder). Wstawi? do lodówki na ok 2h.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !