Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa rolada

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
m?ka pszenna 1 szkl
cukier 3/4 szkl
woda 1/3 szkl
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
masa
m?ka pszenna 3 ?y?ki
m?ka ziemniaczana 3 ?y?ki
sok Pysio zielony 0,5 l
DODATKOWO:
d?em z czarnej porzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa rolada

Bia?ka ubi?, doda? cukier i ubija?, a? si? rozpu?ci. Doda? reszt? sk?adników i chwil? miksowa? do po?aczenia sk??dników. Blach? wy?o?y? papierem do pieczenia, wyla? ciasto i piec w temp. 200 st ok 15-17 min. Jeszcze gor?cy wyj?? na ?ciereczk? i zwin??. Ostudzi?
1,5 szklanki soku zagotowa?, w reszcie rozpu?ci? m?ki i doda? do gotuj?cego si? soku. Ostudzi?.
Zwini?ty biszkopt delikatnie rozwin??, posmarowa? mas?, po?o?y? odrobin? d?emu z czarnej porzeczki i zwin??. Udekorowa? wg uznania (polewa, cukier puder). Wstawi? do lodówki na ok 2h.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 02.02.2012 08:13
smakowita
Renata22 01.02.2012 23:14
jaka ładna :) z tym Pysiem to super sprawa!
dwa pokoje z kuchnią 30.01.2012 14:46
wygl?da smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak