Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:
Wątróbkę umyć pod bieżącą wodą, oczyścić z błon i pokroić w plastry o grubości 1 cm, a następnie oprószyć mąką i usmażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.

Jednocześnie na drugiej patelni podsmażyć białą cebulę i pieczarki, podlać białym winem, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Pod koniec smażenia dodać przekrojone na pół pomidory cherry.

Czerwoną cebulę, paprykę i ogórki pokroić w cienkie paseczki (julienne), delikatnie wymieszać z dodatkiem oliwy z oliwek i posiekanej natki pietruszki.

Wątróbkę ułożyć na talerzach, osolić, posypać obficie pieczarkami z cebulą i pomidorami cherry. Podawać z sałatką z kiszonych ogórków, czerwonej cebuli i marynowanej papryki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ana00

    Jak to pięknie wygląda ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo ciekawe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jeden z nielicznych ciekawych, smacznych przepisów pana roberta
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne danie! :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bardzo lubię wątróbki a jakie są zdrowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna99

    dobre!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    bardzo smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !