Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brie pieczony z migda?ami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser brie 120 g
mas?o 1,5 ?y?ki
likier amaretto 1 ?y?ka
migda?y 3 ?y?ki
cynamon Prymat 1\2 ?y?eczki
ga?ka muszkato?owa Prymat 1\4 ?y?eczki
br?zowy cukier 1 ?y?ka
jab?ko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Brie pieczony z migda?ami

Najpierw przygotujmy naczynie ?aroodporne w nim u?ó? ser i rozgrzej piekarnik do 180 st w tym czasie do rondelka daj mas?o niech si? rozpu?ci , potem cukier i rozmieszaj przyprawy z cynamonem oraz ga?k? . Wrzucamy potem migda?y i to gotujemy na ma?ym ogniu przez 3 minuty . Potem zdejmij z palnika i wlej amaretto , wymieszaj. Mieszank? podlej okr?g?e kr??ki sera na wierzch prze?ó? migda?y i wstaw naczynie do piekarnika pieczemy pó? godziny , w tym czasie jab?ko kroimy na ósemki . Gor?cy ser razem z sosem i migda?ami prze?ó? na talerze i to ?adnie ozdabiamy kawa?kami jab?ek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 30.12.2012 14:46
fajne
Fiffi 15.05.2012 12:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak