Sposób przygotowania

Kasz? j?czmienn? ugotowa? na g?sto, przestudzi?. Cebul? drobno pokroi? i podsma?y? na t?uszczu. Mi?so zemle?. Do kaszy doda? mi?so, jajko, podsma?on? cebul?, sól pieprz do smaku a tak?e sporo zielonego kopru lub lub m?odych posiekanych listków selera czy zielonej pietruszki. Nadzienie wymiesza? ?y?k?. Kabaczek obra?, przekroi? wzd?u? na po?ow?, ?y?k? wydr??y? nasiona. Mo?na równie? pokroi? go na 8-10 cm kawa?ki wydr??y? nasiona ze ?rodka, pozostawiaj?c z jednej strony cienk? warstw?, stanowi?c? dno powsta?ych w ten sposób kubeczków. Roz?o?y? kopiasto nadzienie do przygotowanych kabaczków, które nale?y uprzednio posoli?. U?o?y? w prodi?u lub garnku, upiec albo udusi?, skrapiaj?c ma?? ilo?ci? wody. Do prawie mi?kkich kabaczków doda? pokrojone drobno pomidory, podprawi? sos jasn? zasma?k? z t?uszczu i m?ki, zagotowa?. Posypa? spor? ilo?ci? zieleniny

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !