Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pie z wo?owin? i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wo?owina 800 dag
marchew 2 szt
por 1 szt
rozmaryn
pieprz
wino czerwone wytrawne 1 szkl
kostka wo?owa 1 szt
jajko
?mietana 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Pie z wo?owin? i warzywami

Kroki postępowania

1
Szykujemy ciasto na tarte wytrwan? lub u?ywamy gotowe kupne ciasto. Rozwa?kowujemy ciasto na wielko?? naszej foremki, oraz cz??? na przykrycie góry.
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/195756/ciasto-na-tarte-wytrawna.html
Krok 1 - Pie z wo?owin? i warzywami foto
2
Wo?owin? oraz warzywa kroimy wed?ug upodoba?. Sma?ymy wo?owin?, nast?pnie dorzucamy warzywa oraz przyprawy. Zalewamy je winem, czekamy a? troch? odparuje. Dolewamy szklank? bulionu wo?owego. Dusimy do mi?kko?ci oraz zabielamy ?mietan?. Gdy farsz jest za rzadki mo?na go delikatnie zag??ci?.
Krok 2 - Pie z wo?owin? i warzywami foto
3
Gdy farsz przestygnie przelewamy go do naszej formy.
Krok 3 - Pie z wo?owin? i warzywami foto
4
Przykrywamy farsz górn? cz??ci? ciasta. Zlepiamy ciasto boczne z górnym. Od góry smarujemy rozm?conym jajkiem.
Krok 4 - Pie z wo?owin? i warzywami foto
5
Pierwsze 10 minut pieczemy w temp 240 stopni, nast?pnie zmniejszamy do 190 stopni na kolejne 20-25minut. Mo?na podawa? z bukietem sa?at.
Krok 5 - Pie z wo?owin? i warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 13.03.2012 09:57
ja też jeszcze nie miałam przyjemności takiego połączenia próbować
Iwusia 11.03.2012 22:08
smakowicie :)
agunesu 30.01.2012 14:56
jeszcze nie jadlam ciasta z miesem:) ale wyglada calkiem smacznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak