Sposób przygotowania

Mó?d?ek oczy?ci? i gotowa? w winie z pokrojon? marchewk?, cebul?, listkiem, ziarnami pieprzu i sol?. Dola? sok z cytryny i rozpuszczon? kostk?. Po 20 minutach wyj?? warzywa i zredukowa? p?yn do po?owy. Mó?d?ek wyj?? i odstawi? w ciep?e miejsce. Do wywaru doda? zasma?k? z po?owy mas?a i m?ki, gotowa? ok. 5 minut mieszaj?c i doda? ?ó?tko. Zdj?? z gazu i wymiesza? z reszt? mas?a. Mó?d?ek poporcjowa?, pola? sosem i posypa? natk?.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Oj, nie jadłam by tego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !