Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Go??bki z kasz?, ry?em i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ry 10 dag
kapusta 1 szt
grzyby suszone 5 dag
cebula 2 szt
smalec 2 ?y?ki
kostki roso?owe 2 szt
m?ka 1 ?y?ka
?mietanka 2 ?y?ki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
koperek 1 ?y?ka
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza jęczmienna perłowa 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Go??bki z kasz?, ry?em i grzybami

Ry? i kasz? ugotowa? na pó? twardo w wodzie z dodatkiem 1,5 kostki roso?owej. Grzyby zamoczy? na 1 godzin? w gor?cej wodzie, ugotowa?, odcedzi? i drobno pokroi?. Cebul? drobno posieka? i zeszkli? na rozgrzanym smalcu. Kasz?, ry?, cebul? i grzyby wymiesza?, przyprawi? do smaku sol?, pieprzem i przypraw? maggi. Na sparzone li?cie kapusty na?o?y? farsz, zawin?? boki li?cia i zwija?. Go??bki w?o?y? do rondla, podla? szkl wody wymieszan? z po?ow? kostki roso?owej i dusi? pod przykryciem do mi?kko?ci. Pod koniec doda? m?k? wymieszan? ze ?mietank? i koprem, zagotowa?, przyprawi? do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.12.2013 17:01
Gołąbki z grzybami- fajna sprawa.
Katarzyna59 28.04.2013 16:25
bardzo pyszne
olkaaa 19.10.2012 13:30
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak