Sposób przygotowania

Ry? i kasz? ugotowa? na pó? twardo w wodzie z dodatkiem 1,5 kostki roso?owej. Grzyby zamoczy? na 1 godzin? w gor?cej wodzie, ugotowa?, odcedzi? i drobno pokroi?. Cebul? drobno posieka? i zeszkli? na rozgrzanym smalcu. Kasz?, ry?, cebul? i grzyby wymiesza?, przyprawi? do smaku sol?, pieprzem i przypraw? maggi. Na sparzone li?cie kapusty na?o?y? farsz, zawin?? boki li?cia i zwija?. Go??bki w?o?y? do rondla, podla? szkl wody wymieszan? z po?ow? kostki roso?owej i dusi? pod przykryciem do mi?kko?ci. Pod koniec doda? m?k? wymieszan? ze ?mietank? i koprem, zagotowa?, przyprawi? do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    też takie robię
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Gołąbki z grzybami- fajna sprawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !