Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pierogi z wo?owin?

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
m?ka 30 dag
mas?o 0,5 kostki
sól 1 szczypta
Farsz:
wo?owina 30 dag
cebula 1 szt
rodzynki 1 ?y?ka
Kminek mielony Prymat 0,5 ?y?eczki
sól 0,5 ?y?eczki
?ó?tko 1 szt
olej do sma?enia
papryka 0,5 ?y?eczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pierogi z wo?owin?

Cebul? obieramy, drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy rodzynki i drobno pokrojone mi?so. Doprawiamy do smaku ale na pikantnie.Sma?ymy cz?sto mieszaj?c a? mi?so b?dzie rumiane.Przygotowujemy ciasto: z m?ki, mas?a i soli wyrabiamy mas? i dodajemy wod? - tyle aby zagnie?? twarde ciasto. Nast?pnie ciasto rozwa?kowujemy ma grubo?? ok. 3 mm i kroimy na prostok?ty. Na ka?dy kawa?ek ciasta k?adziemy porcj? farszu, zwil?amy brzegi wod? i zlepiamy. Pierogi uk?adamy na blaszce, smarujemy roztrzepanym ?ó?tkiem i pieczemy ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak