Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z bia?ej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
cukier 1 szklanka
sól 3 ?y?ki
ocet 1 szklanka
olej 1 szklanka
czosnek 3 z?bki
kapusta biała 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z bia?ej kapusty

Do garnka wla? litr wody i po szklance octu oraz oleju. Nast?pnie wsypa? szklank? cukru i 3 ?y?ki soli. Do zalewy do?o?y? 3 z?bki czosnku. Ca?o?? dobrze wymiesza? i zagotowa?. Kapust? drobno poszatkowa?, a nast?pnie zala? j? ostudzon? zalew?. Ca?o?? odstawi? na 3 dni w ch?odne miejsce. Im d?u?ej stoi, tym jest smaczniejsza. Surówk? mo?na podawa? do mi?s i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak