Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z fasolk?

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 3 ?y?ki
olej
fasolka szaragowa 1 kg
pier z kurczaka 30 dag
kie?basa 30 dag
sól
cebule 2
pomidory 2
kostka roso?owa 1
li?? laurowy 1
m?ka 2 ?y?ki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z fasolk?

Fasolk? umy?, odci?? ko?ce. Zala? ma?? ilo?ci? wody i wkruszy? kostk? roso?ow?. Zagotowa?. Pier? z kurczaka pokroi? w kostk?. Kie?bas? pokrojon? w plastry i posiekane cebule podsma?y? na oleju. Prze?o?y? razem z mi?sem do fasolki. Pomidory pokroi? w kostk? i doda? do garnka. Ca?o?? doprawi?. Doda? li?? laurowy i przecier pomidorowy. Dusi? do mi?kko?ci. Zag??ci? m?k? rozrobion? z ma?? ilo?ci? wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak