Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ry?owo-serowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ry 2 torebki
?ó?ty ser 20 dag
szczypiorek 1 p?czek
jajko 2
p?atki kukurydziane 15 dag
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ry?owo-serowe

Ry? ugotowa? w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzi?, przestudzi? i po??czy? z serem ?ó?tym startym na tarce o grubych oczkach. Doda? op?ukany i posiekany szczypiorek i ca?o?? dok?adnie wymiesza?. Mas? ry?ow? doprawi? do smaku sol? i pieprzem, po czym formowa? z niej niewielkie kotleciki. Ka?dy obtoczy? w rozk?óconych widelcem jajkach i zmielonych p?atkach kukurydzianych. Na patelni rozgrza? olej i sma?y? na nim kotlety z obu stron na z?oty kolor. Zdj?? z patelni i os?czy? z nadmiaru t?uszczu. Podawa? na gor?co.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak