Sposób przygotowania

Ry? ugotowa? w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzi?, przestudzi? i po??czy? z serem ?ó?tym startym na tarce o grubych oczkach. Doda? op?ukany i posiekany szczypiorek i ca?o?? dok?adnie wymiesza?. Mas? ry?ow? doprawi? do smaku sol? i pieprzem, po czym formowa? z niej niewielkie kotleciki. Ka?dy obtoczy? w rozk?óconych widelcem jajkach i zmielonych p?atkach kukurydzianych. Na patelni rozgrza? olej i sma?y? na nim kotlety z obu stron na z?oty kolor. Zdj?? z patelni i os?czy? z nadmiaru t?uszczu. Podawa? na gor?co.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !