Sposób przygotowania

Przygotowujemy biszkopt: jajka rozbijamy oddzielaj?c bia?ka od ?ó?tek. Bia?ka ubijamy na sztywno a nast?pnie dodajemy cukier i ?ó?tka. Dodajemy obie m?ki przesiane i zmieszane z proszkiem do pieczenia. Delikatnie ale dok?adnie mieszamy.Przek?adamy na blach? i pieczemy przez ok. 35 min w temp. 170 stopni C.Studzimy a nast?pnie przekrawamy na dwa blaty.
Przygotowujemy ciasto makowe: bia?ka ubijamy z cukrem. Nast?pnie dodajemy mak i wiórki kokosowe. Dok?adnie mieszamy i przek?adamy na blach?. Pieczemy ok. 20 min w temp. 180 stopni C.
Przygotowujemy mas?: budynie rozpuszczamy w 3/4 szklanki zimnego mleka, reszt? mleka zagotowujemy, wlewamy rozpuszczony budy? i energicznie mieszamy /gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu/. Odstawiamy do wystygni?cia. Mas?o ucieramy z cukrem a nast?pnie wci?? ucieraj?c /ja korzystam z miksera/ powoli porcjami dodajemy budy?. Mas? dzielimy na trzy cz??ci. Na pierwszy blat biszkoptowy wyk?adamy jedn? cz??? masy i rozsmarowujemy. Nast?pnie k?adziemy ciasto makowe i drug? cz??? masy budyniowej. Na to pozosta?y biszkopt i reszt? masy. Mo?emy na wierzchu u?o?y? ma?e biszkopciki i pola? polew? czekoladow?.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !