Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana kartofelka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
marchewka 1 sztuka
mi?sa mielonego 2 kostki
ry?u 1 szklanka
cebula 1 sztuka
czosnku 2 z?bki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
namoczona bu?ka 1 sztuka
jajko 1 sztuka
natka pietruszki 1 natka
przyprawy 2 ?y?eczki
wody 1 szklanka
olej do smażenia 5 ?y?ek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana kartofelka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obra? i umy?.Wydr??y? ?rodki ziemniaczków spiralk?.Marchewk? obra?,umy? i pokroi? w talarki.
Krok 1 - Nadziewana kartofelka foto
2
Przygotowa? farsz: Ugotowa? ry?.Mi?so mielone wrzuci? do miski.Bu?k? namoczy? w ciep?ej wodzie lub w mleku,odcisn?? i doda? do mi?sa mielonego. Lekko ostudzony ry? prze?o?y? do miski z mi?sem mielonym i bu?k?.Cebul? i czosnek obra? i wycisn?? przez prask?.Ca?o?? wymiesza?.Przyprawi? sol? i pieprzem.Natk? pietruszki posieka? i równie? doda? do farszu.Na koniec doda? ca?e jajko wszystko dok?adnie wymiesza?.
Krok 2 - Nadziewana kartofelka foto
3
Farszem nadziewa? ziemniaczki.Uk?ada? w blaszce z dodatkiem oleju .Oprószy? przypraw?.Podla? szklank? wody.
Krok 3 - Nadziewana kartofelka foto
4
Wstawi? do nagrzanego piekarnika.Piec ok 60 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Nadziewana kartofelka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 14.02.2012 17:02
pysznie wyglada
teresa18 30.01.2012 18:30
ch?tnie skosztuj?
ziutula
ziutula 30.01.2012 09:56
pyszne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak