Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 2 szklanki
jajko 1
woda letnia 0,5 szklanki
sól
brzoskwinie w puszce 1
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z brzoskwiniami

do maki wbijamy jajko i stopniowo dolewamy wode - zagniatamy jednolite ciasto, tak by nie lepilo si? do r?k. ciasto do?? cienko wa?kujemy i wykrawamy kr??ki szerokim kubkiem. Brzoskwinie odcedzamy z syropu i przekrawamy na pó? lub na 3 cz??ci jesli wykrawamy kr??ki szklanka. na kawa?ki ciasta nak?adamy brzoskwinie i lepimy piero?ki. gotujemy do miekko?ci, posypujemy cukrem i jemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.08.2012 19:47
pewnie by mi smakowały:)
SmacznaPyza 29.01.2012 20:19
próbowa?e? robi? ciasto bez jajka? takie pierogi s? delikatniejsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak