Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany kurczak w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 2
przyprawa do potraw 1 ?y?ki
jajko 1
bu?ka tarta
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany kurczak w panierce

Kroki postępowania

1
udka z kurczaka oddzielamy od siebie - osobno udka i nogi
Krok 1 - Gotowany kurczak w panierce foto
2
Mi?so zalewamy zimna wod? dodajemy jarzynk? oraz pieprz i gotujemy na wolnym ogniu 70-80 minut.
Krok 2 - Gotowany kurczak w panierce foto
3
Po ugotowaniu wyjmujemy i zostawiamy do wych?odzenia. Nast?pnie mi?so panierujemy w jajku i bu?ce tartej
Krok 3 - Gotowany kurczak w panierce foto
4
Sma?ymy po obu stronach na rumiany kolor i podajemy do obiadu.
Krok 4 - Gotowany kurczak w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 13.07.2012 22:17
pyszny
Urszula5 18.05.2012 23:17
musi być pyszny skoro tak wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak