Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba grillowana z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstr?gi 2
marchew 2
cebula 1
cukinia 1
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1
natka pietruszki
mas?o 4 ?yzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba grillowana z warzywami

Kupujemy pstr?gi w ca?o?ci, pozbawione wn?trzno?ci. Dok?adnie je nacieramy od wewn?trz i z zewn?trz przypraw? do ryb. Cukinie myjemy i kroimy w cienkie plastry razem ze skórk?, obran? marchew ?cieramy na du?ych oczkach, cebul? kroimy w piórka, a pietruszk? siekamy. Na 2 du?ych kawa?kach foli uk?adamy ?ci?le cukinie (tak du?o, jak duza jest ryba), nast?pnie lekko posypujemy j? marchwi?, cebul? oraz pietruszk? – uk?adamy na warzywach ryb?, nast?pnie rybe posypujemy natk?, marchwi?, cebul? i uk?adamy warstw? cukinii. Na ka?dym kawa?ku z ryb? uk?adamy po 2 ?y?ki mas?a i zawijamy folie. Grillujemy godzine, co 15 minut zmieniamy strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak