Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowe ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
woda 1,5 szklanki
budynie ?mietnkowe 3
cukier 0,5 szkl
?mietana 30 % 500 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 ?yzki
Biszkopty 30 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowe ciasto

Na blaszce uk?adamy biszkopty. Gruszki obieramy, kroimy w drobn? kostk?, przek?adamy do garnka, wlewamy 0,5 szklanki wody oraz cukier. W pozosta?ej wodzie mieszamy budynie które wlewamy na gotuj?ce si? gruszki i gotujemy do czasu zg?stnienia. Letni budy? wylewamy na biszkopty. ?mietan? ubijamy na sztywno, a nast?pnie dolewamy letni? ?elatyn? któr? rozpuszczamy w 0,5 szklance wrz?tku. Mase ?mietanow? wyk?adamy na ju? st??a?? mas? budyniowo – gruszkow?. Mo?emy udekorowa? start? czekolad?.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.05.2012 15:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak