Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem makowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mak 50 dag
cukier 30 dag
bia?ka 2 sztuki
margaryna 5 ?y?ek
skórka cytrynowa 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
miód 3 ?y?ki
rodzynki 3 dag
olejek migdałowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem makowy

Mak op?uka?, zala? gor?c? wod? i gotowa? przez godzin?. Po os?czeniu zemle? dwa razy. W rondlu stopi? margaryn?, doda? mak, cukier, skórk? cytrynow?, olejek migda?owy, miód i op?ukane rodzynki. Sma?y? 15 minut stale mieszaj?c. Ostudzi? i zmiesza? z ubitymi na pian? bia?kami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 14.07.2012 22:25
boski taki krem :D
kanu83 08.03.2012 15:29
extra
caffee_tea 04.03.2012 11:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak