Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
ziemniak 6 szt
grzyby suszone 3 szt
?mietana 1 szklanka
roslinne mas?o 2 ?yzki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z pieczarkami

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostke, zalewamy litrem wody, dodajemy kapelusze suszonych grzybów oraz nieco soli i gotujemy do mi?kko?ci grzybów. Pod koniec gotowania dodajemy ?mietan? oraz sól i pieprz do smaku. Z zupy wyjmujemy suszone grzyby i wszystkie pozosta?e sk?adniki bardzo dok?adnie miksujemy blenderem. Pieczarki kroimy na po?ówki, rozpuszczamy na patelni mas?o i podsma?amy na nim pieczarki. Gor?c? zup? krem nalewamy do talerzy, a na ?rodku ka?dego talerza uk?adamy 2-3 ?y?ki cieplych, smazonych pieczarek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 29.01.2014 17:17
smaczna zupka
Ibag24 23.09.2012 14:12
super
MAR3STA 12.05.2012 13:54
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak