Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z w?dzon? s?onin?.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina wędzona 0,1 kg
czosnek 2 z?bki
cebula 1 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 ?yzeczki
jaja 2 szt
sól do smaku
bu?ka tarta kilka ?y?ek
kajzerka 2 czerstwa
schab bez kości 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z w?dzon? s?onin?.

Kajzerki namoczy?am w wodzie.W mi?dzyczasie zmieli?am schab ze s?onin? w?dzon?.U?y?am schabu poniewa? m?? kupi? przero?ni?ty kawa?ek i na typowe schabowe mi nie bardzo odpowiada?.A ?e schab jest do?? suchy doda?am s?onin? w?dzon?,co poprawi?o kleisto??,smak i zapach. Przez maszynk? nast?pnie przepu?ci?am odci?ni?te z wody kajzerki. Cebul? obra?am i pokroi?am w kosteczk?.Czosnek posieka?am drobno.Poddusi?am cebul? na ma?ej ilo?ci oleju,a? zrobi?a si? szklista.Na chwil? przed ko?cem doda?am czosnek.Wystudzi?am. Mi?so,bu?ki,jajka,cebul? z czosnkiem wymiesza?am na jednolit? mas?,dodaj?c pieprz zio?owy i sól. Na patelni rozgrza?am olej.Urywa?am porcje mi?sa formuj?c r?kami kotlety.Panierowa?am je w bu?ce tartej i sma?y?am z obu stron na rumiano. Poda?am z kopytkami koperkowymi i sa?atk? z ogórków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.05.2012 18:03
Musi być pyszne
ben-ka 26.04.2012 20:58
przyznam,że z wędzoną słoniną nie robiłam,zresztą gdzie ja bym ją kupiła?
foczka-ks 29.01.2012 18:11
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak