Sposób przygotowania

Kajzerki namoczy?am w wodzie.W mi?dzyczasie zmieli?am schab ze s?onin? w?dzon?.U?y?am schabu poniewa? m?? kupi? przero?ni?ty kawa?ek i na typowe schabowe mi nie bardzo odpowiada?.A ?e schab jest do?? suchy doda?am s?onin? w?dzon?,co poprawi?o kleisto??,smak i zapach. Przez maszynk? nast?pnie przepu?ci?am odci?ni?te z wody kajzerki. Cebul? obra?am i pokroi?am w kosteczk?.Czosnek posieka?am drobno.Poddusi?am cebul? na ma?ej ilo?ci oleju,a? zrobi?a si? szklista.Na chwil? przed ko?cem doda?am czosnek.Wystudzi?am. Mi?so,bu?ki,jajka,cebul? z czosnkiem wymiesza?am na jednolit? mas?,dodaj?c pieprz zio?owy i sól. Na patelni rozgrza?am olej.Urywa?am porcje mi?sa formuj?c r?kami kotlety.Panierowa?am je w bu?ce tartej i sma?y?am z obu stron na rumiano. Poda?am z kopytkami koperkowymi i sa?atk? z ogórków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przyznam,że z wędzoną słoniną nie robiłam,zresztą gdzie ja bym ją kupiła?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !