Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Caponetti wed?ug Agi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 10 dag
bu?ka tarta 10 dag
m?ka pszenna 40 dag
mas?o 5 dag
jajko 4 sztuki
mleko 25 ml
cebula
majeranek ?y?eczkia
sza?wia ?wie?a
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Caponetti wed?ug Agi

Cebul? obieramy,drobno kroimy i podduszamy na oleju.Bu?k? tart? lekko podsma?amy na ma?le.M?k? mieszamy z bu?k? i cebul?,dodajemy jajka,szpinak,mleko,majeranek,doprawiamy sol? i wyrabiamy na g?adkie ciasto.Z masy formujemy d?ugie paluszki,wk?adamy do wrz?cej wody i gotujemy do wyp?yni?cia.Odcedzamy.na ka?dy k?adziemy kawa?eczek mas?a.Podajemy posypane ?wie?? sza?wi?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 19.06.2012 08:32
musi być dobre
irenka 26.03.2012 16:34
super
Wojt@s
Wojt@s 17.03.2012 20:46
extra
Krystyna32 31.01.2012 00:15
extra
joanna77 29.01.2012 13:35
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak