Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowa zupa z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 kg
olej 3 ?y?ki
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 sztuki
ser ?ó?ty 20 dag
bagietka
sól
pieprz
bulion warzywny 2 l
boczek wędzony 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowa zupa z boczkiem

Cebul? kroimy w cienkie kr??ki. Boczek kroimy w paseczki i podsma?amy go. Wyci?gamy i na wytopionym t?uszczu podduszamy cebul?, dodajemy do niej tymianek. Cebul? zalewamy bulionem, gotujemy. Dodajemy posiekane dymki, gotujemy. Doprawiamy do smaku. Bagietke kroimy na cienkie kromeczki (uko?nie), posypujemy startym na tarce serem ?ó?tym i zapiekamy w piekarniku. Zupk? podajemy z kromeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 07.03.2012 14:41
muszę wypróbować ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak