Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mas?o 350 g
cukier puder 2,5 szkl
cukier waniliowy 1 opakownie
jajko 5 szt
m?ka tortowa 3 szkl
jogurt naturalny 250 g
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
aromat migdałowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa

Mas?o ucieramy z jogurtem i cukrem. Dodajemy poma?u m?k?, aromat migda?owy, cukier waniliowy, jajka i proszek do pieczenia. Mieszamy na g?adk? mas?. Mas? wlewamy do formy babkowej i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 45 min. Po upieczeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 06.04.2012 09:01
super
Wojt@s
Wojt@s 02.02.2012 15:37
extra
jolanta19 31.01.2012 16:15
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak