Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa zapiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 20 dag
bulion 3 szklanki
mas?o 1 ?y?ka
m?ka 1 ?y?ka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 ?y?eczka p?aska
chleb 5 kromek
?ó?ty ser starty 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
wino białe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa zapiekana

Cebule obieramy, kroimy w plasterki i sma?ymy na ma?le. Dodajemy przyprawy i m?k?. Razem dusimy ok. 2-3 min ci?gle mieszaj?c. Wlewamy bulion i wino, przykrywamy i gotujemy 15 min. Przelewamy do miseczek ?aroodpornych. Chleb opiekamy w tosterze lub na patelni / na oleju/, kroimy w kosteczk? a nast?pnie posypujemy nim zup?. Na grzanki sypiemy stary ?ó?ty ser. Zapiekamy w piekarniku do czasu a? ser si? rozpu?ci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak