Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 l
cebula 1 szt
wo?owina 20 dag
pomidory 3 szt
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 z?bki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do sma?enia
fasola biała z puszki 0,3 szklanki
wino czerwone 0,5 szklanki
papryka żółta 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolówka

Fasol? op?ukujemy, ods?czamy i zalewamy zimnym bulionem. Nast?pnie podgrzewamy a? zacznie wrze?. Odstawiamy na dwie godziny a po tym czasie gotujemy do mi?kko?ci.Cebule obieramy, papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych a nast?pnie razem kroimy w kostk?. Mi?so równie? kroimy w kostk? i razem z papryk? i cebul? podsma?amy na oleju, cz?sto mieszaj?c. Zalewamy winem i dusimy do mi?kko?ci. Nast?pnie ??czymy z bulionem i fasol?, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostk? pomidory i razem dusimy ok. 5 min. Dodajemy przeci?ni?ty przez prask? czosnek i doprawiamy do smaku sol?, pieprzem i mielon? papryk?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak