Sposób przygotowania

Fasol? op?ukujemy, ods?czamy i zalewamy zimnym bulionem. Nast?pnie podgrzewamy a? zacznie wrze?. Odstawiamy na dwie godziny a po tym czasie gotujemy do mi?kko?ci.Cebule obieramy, papryki myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych a nast?pnie razem kroimy w kostk?. Mi?so równie? kroimy w kostk? i razem z papryk? i cebul? podsma?amy na oleju, cz?sto mieszaj?c. Zalewamy winem i dusimy do mi?kko?ci. Nast?pnie ??czymy z bulionem i fasol?, dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostk? pomidory i razem dusimy ok. 5 min. Dodajemy przeci?ni?ty przez prask? czosnek i doprawiamy do smaku sol?, pieprzem i mielon? papryk?.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !