Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 4 p?aty
cytryna
oliwa
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól zio?owa

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowy morszczuk pieczony w folii

Ryby delikatnie umy?. Je?li s? mro?one pozostawi? do rozmro?enia, osuszy? i dopiero potem przyrz?dza?. Morszczuka posmarowa? odrobin? oliwy, i posypa? przyprawami (pieprz cytrynowy, pieprz zio?owy, sól zio?owa) oraz ob?o?y? plasterkami cytryny.

Ka?d? ryb? oddzielnie zawin?? szczelnie w aluminiow? foli? i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 15 min, nie d?u?ej, aby si? nie rozpad?a. Wyj?? z piekarnika, zdj?? cytryny i prze?o?y? na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak