Sposób przygotowania

Kajzerki moczymy w mleku, odciskamy, dodajemy do mi?sa razem z posiekanymi cebulkami, jajkami, sol?, pieprzem oraz przyprawami. Wszystko dok?adnie wyrabiamy z kapusty w?oskiej zdejmujemy li?cie, krótko gotujemy we wrz?tku, ods?czamy i odstawiamy do ostygni?cia.

Na ka?dego li?cia nak?adamy porcj? mi?sa i zwijamy. Na ?rodku obwi?zujemy nitk?. Roladki obsma?amy na patelni na niewielkiej ilo?ci oliwy. Roladki przek?adamy do garczka, podlewamy bia?ym winem i dusimy oko?o 40 minut. Potem usuwamy nitki i podajemy do obiadu

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !