Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrygi zapiekane w parmezanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ostrygi 4 szt
mas?o 1 ?y?ka
czosnek 1 z?bek
sok z cytryny
bu?ka tarta 1 ?y?ka
parmezan starty 2 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrygi zapiekane w parmezanie

Kroki postępowania

1
Ostrygi szorujemy z zewn?trz. Otwieramy, delikatnie podwa?amy "mi?sko" i wyk?adamy muszle z owocem na blaszce
Krok 1 - Ostrygi zapiekane w parmezanie foto
2
Mas?o rozpuszczamy z czosnkiem, polewamy muszle, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy bu?k? oraz parmezanem.
Krok 2 - Ostrygi zapiekane w parmezanie foto
3
Wk?adamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na oko?o 10-12 minut. Afrodyzjak gotowy, gdy parmezan si? zrumieni;) Lekko skropi? cytryn? przy podaniu.
Krok 3 - Ostrygi zapiekane w parmezanie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga20 12.01.2013 09:35
Przede wszystkim muszą być zamknięte;) a po otwarciu mają pachnąć słoną wodą, jakby dopiero były wyjęte z morza;)
SmacznaPyza 02.01.2013 18:10
jak rozpoznać czy ostrygi są świeże?
pacpaw 02.12.2012 23:06
szybki i prosty pomysł na ostrygi. Jak będę miał je w zasięgu ręki najpierw zrobię tak
stokrotka 29.01.2012 10:45
ciekawe, jeszcze nigdy nie jad?am ostryg
freekate 29.01.2012 07:15
proste i wygl?da smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak