Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapki krakowskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

?mietana 1/2 szkl.
jaja 3 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 ?y?ka
papryka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
koper 1 ?y?ka
pumpernikiel 20 kromek
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
sa?ata 1 szt
mas?o 30 g
królik 250 mięso gotowane
królik 250 mięso pieczone

Przepis i sposób przygotowania na: kanapki krakowskie

Mi?so pieczone zmieli? z 2 jajami na twardo, dola? ?mietan? i dok?adnie wymiesza?, podzieli? na 2 cz??ci, do jednej doda? koperek. Mi?so gotowane zmieli? z cebul?, doda? jajko, zagotowa? z 3 ?y?kami wody i wyrobi? na g?adk? mas?. Tak?e podzieli? na 2 cz??ci i po jednej doda? koncentrat i papryk?. Mo?na do smaku posoli? i popieprzy?. 4 kromki pumpernikla posmarowa? mas?em, na?o?y? pierwszy rodzaj masy i nak?ada? po 4 nast?pne posmarowane kromki, przek?adaj?c coraz to inn? mas?. Wstawi? pod obci??eniem do lodówki, wyj?? po 1 godzinie, pokroi?, dekorowa? li??mi sa?aty, plasterkami pomidora i ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 17.06.2012 11:10
Dobre kanapki.
Magdalena1110 09.02.2012 20:50
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak