Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
mas?o 2
m?ka 2 ?y?ki
?mietana 3 ?y?ki
?ó?tka 3 sztuki
estragon
li?? laurowy prymat
pieprz
sól
wino białe 1/3 szklanka
indyk 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z pieczarkami

Mi?so kroimy w kostk?, pieczarki w plasterki, cebul? siekamy. Cebul? podduszamy na ma?le, dodajemy mi?so, pieczarki. Ca?o?? dusimy oko?o 10 minut. Dodajemy pokrojon? w plasterki marchewk?. Zalewamy wszystko winem. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. ?mietan? mieszamy z ?ó?tkami i zaprawiamy ni? powsta?y sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak