Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kasz? i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 3
kasza gryczana 2 torebki
cebule 2
bia?y ser 20 dag
margaryna 3 ?y?ki
jajko 2
m?ka 3 szklanki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kasz? i serem

Ugotowane ziemniaki przecisn?? przez prask?. Cebule obra?, pokroi? w ?redniej wielko?ci kostk? i zeszkli? na rozgrzanej na patelni margarynie. Kasz? ugotowa? w osolonej wodzie, odcedzi? i przestudzi?. Po??czy? z ziemniakami, pokruszonym bia?ym serem i 3/4 podsma?onej cebuli. Dok?adnie wymiesza?, doprawi? do smaku sol? oraz pieprzem. Wbi? 1 jajko i wyrobi? mas?. M?k? przesia? i zagnie?? z jajkiem, ok. 3/4 szklanki wody i szczypt? soli. Ciasto rozwa?kowa? i wykroi? kr??ki. Na ka?dym u?o?y? po porcji farszu, zlepi? i wrzuci? do wrz?tku. Gotowa? ok. 3 minuty od momentu wyp?yni?cia. Pierogi posypa? reszt? cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.06.2012 06:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak