Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przecisn?? przez prask?. Cebule obra?, pokroi? w ?redniej wielko?ci kostk? i zeszkli? na rozgrzanej na patelni margarynie. Kasz? ugotowa? w osolonej wodzie, odcedzi? i przestudzi?. Po??czy? z ziemniakami, pokruszonym bia?ym serem i 3/4 podsma?onej cebuli. Dok?adnie wymiesza?, doprawi? do smaku sol? oraz pieprzem. Wbi? 1 jajko i wyrobi? mas?. M?k? przesia? i zagnie?? z jajkiem, ok. 3/4 szklanki wody i szczypt? soli. Ciasto rozwa?kowa? i wykroi? kr??ki. Na ka?dym u?o?y? po porcji farszu, zlepi? i wrzuci? do wrz?tku. Gotowa? ok. 3 minuty od momentu wyp?yni?cia. Pierogi posypa? reszt? cebuli.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !