Sposób przygotowania

?eberka oczy?ci?, op?uka? w zimnej wodzie, osuszy? za pomoc? r?cznika papierowego, po czym podzieli? na porcje. W garnku rozgrza? olej i podsma?y? na nim ?eberka ok, 15 minut z ka?dej strony. Najlepiej przykry? garnek pokrywk?, aby mi?so si? dusi?o. Cebule obra? i drobno posieka?. Doda? do mi?sa, a nast?pnie podla? wod? i wymiesza?. Wrzuci? suszone grzyby i ca?o?? dusi? ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszaj?c. Sos zag??ci? m?k? wymieszan? z 2 ?y?kami wody, doprawi? sol? i pieprzem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !