Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

?eberka w sosie grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebule 2
m?ka 2 ?y?ki
olej
sól
pieprz
grzyby suszone 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: ?eberka w sosie grzybowym

?eberka oczy?ci?, op?uka? w zimnej wodzie, osuszy? za pomoc? r?cznika papierowego, po czym podzieli? na porcje. W garnku rozgrza? olej i podsma?y? na nim ?eberka ok, 15 minut z ka?dej strony. Najlepiej przykry? garnek pokrywk?, aby mi?so si? dusi?o. Cebule obra? i drobno posieka?. Doda? do mi?sa, a nast?pnie podla? wod? i wymiesza?. Wrzuci? suszone grzyby i ca?o?? dusi? ok. 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszaj?c. Sos zag??ci? m?k? wymieszan? z 2 ?y?kami wody, doprawi? sol? i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak