Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
cebule 3
ser ?ó?ty 5 plastrów
salami 5 plastrów
olej
Sól czosnkowa jodowana Prymat
chili mielone
sól
pieprz
schab bez kości 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami

Pieczarki oczy?ci?, razem z obranymi cebulami pokroi? w drobn? kostk?. Cebul? podsma?y? na oleju, doda? pieczarki, doprawi? sol? oraz pieprzem, poddusi?. Schab umy?, osuszy? i przekroi? wzd?u? na pó? ostrym no?em. P?aty mi?sa rozbi? t?uczkiem, po czym oprószy? sol? kuchenn? i czosnkow?, pieprzem, chili i bazyli?. Na mi?sie u?o?y? plastry salami i sera oraz usma?ony farsz pieczarkowo-cebulowy. P?aty mi?sne ciasto zwin??, tworz?c 2 rolady. Obwi?za? je ciasno nici? kuchenn?. Rolady u?o?y? w brytfannie posmarowanej cienk? warstw? oleju i piec 1 godzin? w temp. 200 stopni C. Mo?na podawa? na ciep?o i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak