Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nale?niki pe?noziarniste na wypasie.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

m?ka pe?noziarnista 1/3 szklanki
mleko 2% 0,5 szklanki
jaja 1 szt
sól 1 szczypta
serek naturalny 3 du?e ?y?ki
mus jab?kowy 3 du?e ?y?ki
olej 2-3 ?y?ki

Przepis i sposób przygotowania na: Nale?niki pe?noziarniste na wypasie.

Do mleka wbi? jajko,posoli? i ubijaj?c dosypywa? m?k?.Doda? 2 ?y?ki oleju,wymiesza? i odstawi? na ok.15-30 minut. Przed pierwszym sma?eniem wla? ?y?k? oleju na patelni?,rozgrza?.Porcjami wlewa? ciasto na patelni? obracaj?c j? lekko, by ciasto równomiernie si? rozp?yn??o.Sma?y? na rumiano nale?niki z obu stron na teflonowej patelni. Z tej ilo?ci otrzymamy ok.3 sztuk. Ka?dy nale?nik posmarowa? serkiem na ca?ej powierzchni.Na serku, na po?owie ka?dego nale?nika rozsmarowa? mus jab?kowy.Roz?o?y? na ?wiartce nale?nika pokrojone w plastry gruszki i po?ówki ?liwek z syropu.Z?o?y? ka?dy na cztery cz??ci i podawa?.Nie ma konieczno?ci polewania nale?ników ?adnym sosem czy ?mietank?,gdy? farsz jest do?? lu?ny ale je?li kto? lubi i nie przera?aj? go kalorie mo?e np. pola? stopion? czekolad?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 08.02.2012 09:05
Lubię naleśniki, a Twoje są bardzo apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak