Sposób przygotowania

Do mleka wbi? jajko,posoli? i ubijaj?c dosypywa? m?k?.Doda? 2 ?y?ki oleju,wymiesza? i odstawi? na ok.15-30 minut. Przed pierwszym sma?eniem wla? ?y?k? oleju na patelni?,rozgrza?.Porcjami wlewa? ciasto na patelni? obracaj?c j? lekko, by ciasto równomiernie si? rozp?yn??o.Sma?y? na rumiano nale?niki z obu stron na teflonowej patelni. Z tej ilo?ci otrzymamy ok.3 sztuk. Ka?dy nale?nik posmarowa? serkiem na ca?ej powierzchni.Na serku, na po?owie ka?dego nale?nika rozsmarowa? mus jab?kowy.Roz?o?y? na ?wiartce nale?nika pokrojone w plastry gruszki i po?ówki ?liwek z syropu.Z?o?y? ka?dy na cztery cz??ci i podawa?.Nie ma konieczno?ci polewania nale?ników ?adnym sosem czy ?mietank?,gdy? farsz jest do?? lu?ny ale je?li kto? lubi i nie przera?aj? go kalorie mo?e np. pola? stopion? czekolad?.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Lubię naleśniki, a Twoje są bardzo apetyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !