Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jab?kowo-ananasowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka 3 szkl
proszek do pieczenia 1 ?y?eczka
cukier waniliowy 2 ?y?eczki
budy? ?mietankowy 1 szt
jajko 3 szt
cukier 3 ?y?ki
jogurt 2,5 szkl
jab?ka 2-3 szt
sól do smaku
ananas z puszki 2/3 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1/2 ?y?eczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jab?kowo-ananasowe

Kroki postępowania

1
M?k? wymiesza? z budyniem, proszkiem do pieczenia i sod? oczyszczon?, przesia?. ?ó?tka z cukrem, cukrem waniliowym utrze?, doda? jogurt, m?k?, obrane i pokrojone jab?ka, os?czone z syropu ananasy, wymiesza?.
Krok 1 - Racuchy jab?kowo-ananasowe foto
2
Pod koniec delikatnie wmiesza? sztywno ubit? pian? z bia?ek. ?y?k? nak?ada? porcje ciasta na rozgrzany olej. Sma?y? z obu stron na z?oty kolor.
Krok 2 - Racuchy jab?kowo-ananasowe foto
3
Usma?one racuchy os?czy? z nadmiaru t?uszczu na papierowym r?czniku.
Krok 3 - Racuchy jab?kowo-ananasowe foto
4
Racuchy przed podaniem mo?na posypa? cukrem pudrem.
Krok 4 - Racuchy jab?kowo-ananasowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 25.10.2012 17:53
brzmi świetnie
Seba 14.10.2012 09:42
bardzo smaczna kolacja
Magdalena/Madija 16.07.2012 12:16
do wypróbowania:)
IlonaAlbertos 09.07.2012 22:02
Uwielbiam je.
BernadettaP 29.01.2012 08:50
pyszne !
agnieszka137 28.01.2012 23:32
te? spodoba? mi si? ten pomys?:) a smak oceni? jak zrobi? takie:)
Ewa6274879 28.01.2012 22:40
Super pomys? z ananasem!
agunesu 28.01.2012 21:59
swietne racychy, jeszcze takich nie jadlam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak