Sposób przygotowania

Mi?so umy?, osuszy?, skropi? sokiem z cytryny, natrze? przeci?ni?tym przez prask? czosnkiem, oprószy? sol? i pieprzem, od?o?y? do lodówki na 1 godzin?. Nast?pnie zrumieni? ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Prze?o?y? do rondla, wla? 1/2 szkl wody, przykry? i piec w nagrzanym piekarniku oko?o 30 minut w temp 190 stopni. Kapust? poszatkowa?, sparzy? wrz?tkiem, odcedzi?, ob?o?y? mi?so i piec oko?o 15 minut. Po kwadransie posypa? mi?so obranymi i startymi na tarce o du?ych oczkach jab?kami, zala? winem wymieszanym z cukrem i piec pod przykryciem oko?o 20-25 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !