Sposób przygotowania

Filety z ryby umy?, osuszy?, skropi? sokiem z cytryny, oprószy? sol? i pieprzem, od?o?y? na 1 godzin? w ch?odne miejsce. Na 1 ?y?ce mas?a podsma?y? obrane i pokrojone w plastry jab?ka, wymiesza? ze skórk? z cytryny, rodzynkami i majerankiem. Boczek pokroi? w kostk?, wytopi? na patelni, wsypa? posiekan? cebul?, zeszkli?, posypa? sol? i pieprzem. Filety z ryby obtoczy? w m?ce i obsma?y? na oliwie. Naczynie ?aroodporne posmarowa? pozosta?ym mas?em, wy?o?y? po?ow? cebuli i jab?ek, u?o?y? filety i przykry? pozosta?? cebulk? i jab?kami. W?o?y? do nagrzanego piekarnika. zapieka? w temp 190 stopni oko?o 10 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !