Sposób przygotowania

Boczek kroimy w drobn? kosteczk? i podsma?amy na patelni. Ziemniaki obieramy i ucieramy na tarce jak na placki ziemniaczane. ?cieramy równie? cebulk?. Odlewamy nadmiar soku z ziemniaków, dodajemy ca?e jaka, kasz? mann?, zmielone, ugotowane ziemniaki, pokrojon? w paski paryk?, posiekan? w kosteczk? papryczk? chili, ser pokrojony w kosteczk?, ?mietan? i olej. Do tego dodajemy podsma?ony boczek, razem z wytopionym t?uszczykiem. Wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku. Uprzednio wysmarowana t?uszczem blaszk? nale?y wysypa? bu?k? tart?. (Ja piek?am w tortownicy). Wierzch skopi? oliw?. Piec w temperaturze oko?o 200 stopni C przez mniej wi?cej 1,5 godz, a? wierzch si? zabr?zowi. Podawa? z keczupem lub ?mietan?. My?l? , ?e nast?pnym razem podam babk? z sosem grzybowym.

Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nigdy nie probowalam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !