Sposób przygotowania

Ry? ugotowa? na mleku z dodatkiem cukru waniliowego. Z m?ki, 1 jajka, proszku do pieczenia, mas?a i cukru pudru zrobi? kruche ciasto, rozwa?kowa?, w?o?y? do przygotowanej tortownicy, nak?u? widelcem i podpiec w temp 170 stopni oko?o 10 minut. ?ó?tka utrze? z cukrem do bia?o?ci, doda? przemielony ser, skórk? pomara?czow?, budy? i ry?, wymiesza?. Pod koniec doda? sztywno ubit? pian? z bia?ek i delikatnie wmiesza?. Ser wy?o?y? na podpieczone ciasto, u?o?y? ?liwki z syropu i wstawi? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni oko?o 50 minut. Upieczony i ostudzony sernik zala? t??ej?c? galaretk?.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !