Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi zapiekane z szynk?

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 2 p?czki
mleko 1 szkl
mas?o 3 ?y?ki
szynka 4-5 plasterków
?mietana 3 ?y?ki
ser ?ó?ty 15 dag
m?ka 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
ga?ka muszkato?owa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi zapiekane z szynk?

Szparagi oczy?ci?, umy?, zwi?za? w p?czki i gotowa? przez 15 minut w osolonej wodzie, odcedzi?, ostudzi?. Razem po kilka szparagów owin?? szynk?. Z po?owy mas?a i m?ki zrobi? bia?? zasma?k?, ci?gle mieszaj?c po??czy? z zimnym mlekiem, przyprawi? sol?, pieprzem i ga?k? muszkato?ow?, zagotowa?. Zdj?? z ognia, doda? po?ow? startego ?ó?tego sera, ?mietan?, pozosta?e mas?o, wymiesza?. Po?ow? sosu wla? do naczynia ?aroodpornego, u?o?y? owini?te szynk? szparagi, zala? pozosta?ym sosem i posypa? ?ó?tym serem. Zapieka? przez 15 minut w temp 190-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 07.12.2013 16:14
bardzo smaczne
IlonaAlbertos 23.04.2013 16:47
Lubię takie połączenia.
olkaaa 12.10.2012 15:10
uwielbiam szparagi
Motorek 22.07.2012 11:15
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak