Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab wieprzowy duszony w mleku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 5-6 z?bków
mleko 1,5 szkl
?mietana s?odka 1 szkl
smalec 3 ?y?ki
ga?ka muszkato?owa mielona 1/2 ?y?eczki
go?d?iki 25-30 szt
powid?a ?liwkowe 2 ?y?ki
sól do smaku
pieprz do smaku
schab 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab wieprzowy duszony w mleku

Mi?so umy?, osuszy? w papierowym r?czniku, naszpikowa? go?dzikami i obsma?y? ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. W rondlu zagotowa? mleko, doda? przeci?ni?ty przez prask? czosnek, wymiesza?. W?o?y? obsma?one mi?so, oprószy? sol?, pieprzem i ga?k? muszkato?ow?, pola? s?odk? ?mietank?, przykry? i w?o?y? do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni oko?o 80-90 minut. Mi?kkie mi?so wyj??, pokroi? a sos przecedzi?,wymiesza? z powid?ami, przyprawi? do smaku, zagotowa?. Mi?so u?o?y? na pó?misku, pola? sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.07.2013 14:02
bardzo ciekawy przepis, koniecznie muszę wypróbować
olkaaa 06.03.2013 07:39
bardzo lubię
IlonaAlbertos 12.10.2012 22:13
Zapowiada się wspaniale.
Motorek 01.05.2012 07:49
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak